LEGO® Education, robotică și programare

Robotica si Programare LEGO Pitesti

Astăzi, pentru noi, LEGO® nu mai este doar o jucărie interesantă atât pentru copii cât și pentru adulți, ci el reprezintă totodată instrumentul prin intermediul căruia creativitatea, inventivitatea și meșteșugul construcției se împletesc armonios pentru a genera o experiență care te dezvoltă din toate punctele de vedere pe de-o parte și, pe de altă parte, pentru a construi un viitor mai bun pentru noi toți, dând contur unor soluții de viitor pentru problemele trecutului și ale prezentului.

Cea mai interesantă trăsătură LEGO® este capacitatea acestor blocuri de construcție de a integra programarea și robotica în platforme de programare sau în cadrul unor kit-uri precum Mindstorms EV3 si LEGO® Education SPIKE™ Prime. Robotica LEGO®reprezintă un univers nesfârșit al construirii de roboți și al programării acestora pentru a îndeplini anumite sarcini. Kit-urile mai sus menționat ne permit să construim roboți, mașinării, vehicule cu potențial de a deveni prototipuri pentru obiectele viitorului.

Platforma de programare LEGO® este foarte accesibilă și prietenoasă cu utilizatorii, de la debutanți la avansați. Pentru începători, drumul spre a deveni experți este ușor, întrucât platforma este construită astfel încât să îți ghideze pașii în cel mai ușor mod. Altfel spus, pe lângă marea accesibilitate (poți folosi platforma de pe PC sau de pe Mac ori tabletă) pe care o pune la dispoziția noastră, platforma asigură un mediu eficient pentru a învăța programare.

Folosim piese LEGO®, senzori de culoare, motoare mari si medii, piese precum EV3 sau SPIKE™ Prime,  (piesa centrală, creierul robotului), accesorii etc., apoi trecem la programare (Scratch si Python) și, la final, putem să ne bucurăm de dinamica oferită de propria noastră creație.

Mindstorms EV3 si LEGO® Education SPIKE™
Mindstorms EV3 si LEGO® Education SPIKE™ - Cursuri in Pitesti