LEGO® – Munca în echipă și abilitățile sociale

Beneficii robotica LEGO

Dacă copilul tău meșterește cu piese LEGO®, gândește-te de două ori înainte de a-i recomanda să se ocupe de alte activități!

Îți prezentăm beneficiile utilizării LEGO® de către copii, inspirându-ne dintr-un studiu efectuat de LEGO® Therapy London și din experiența noastră de lucru alături de copii în cadrul ARRA CLUB.

Munca în echipă și abilitățile sociale.

La ARRA CLUB, atunci când construim roboți cu piese de LEGO®, lucrăm în echipă, comunicăm, ne distrăm și învățăm ÎMPREUNĂ. Colaborarea și coordonarea armonioasă sunt două dintre dimensiunile fundamentale care sunt dezvoltate cu prilejul utilizării LEGO®. 

Copiii intuiesc de asemenea modele sociale, ceea ce îi va ajuta să se adapteze mult mai bine în societate la vârste adulte: chiar și în jocul cu LEGO® există o „o diviziune a muncii”, în sensul în care fiecare trebuie să joace un rol (care se poate schimba de la o săptămână la alta), fie el de arhitect, de constructor, designer, coordonator etc. Fiecare rol vine la pachet cu anumite cerințe și reguli, libertăți, drepturi și responsabilități. 

Munca în echipă încurajează atenția, dezvoltă capacitatea de adaptare la situații imprevizibile și întărește comportamentul pozitiv în cadrul interacțiunilor sociale. Și, nu în ultimul rând, cu ajutorul LEGO®, la ARRA CLUB, copiii își fac noi prieteni și descoperă din ce în ce mai bine ce își doresc de la semenii lor.