ARRA la Campionatul Mondial de Robotică

Campionatul Mondial de Robotica

Echipa ARRA din Pitești a reprezentat cu succes România, în perioada 20 – 23 Aprilie 2022, la unul dintre cele mai mari evenimente internaționale de robotică pentru copii: FIRST LEGO League World Festival, organizat in Houston, SUA.

Cu mulți ani de muncă în spate și un palmares impresionant: Campionii regionali FIRST® LEGO® League 2021 la Brașov (sezonul RePLAY), Campionii FIRST® LEGO® League România 2021 (sezonul RePLAY) si Campioni regionali (Brașov) in 2022 (sezonul CARGO CONNECT), copiii de la ARRA au câștigat la acest Campionat Mondial de robotică premiul “Core Values Award Finalist”, iar robotul lor s-a clasat pe locul 11 din 106 alți roboți din întreaga lume. Ei sunt: Robert, Raluca, Alina, Laura și Gabriela și au vârste cuprinse între 13 și 17 ani.

Echipele de robotică sunt pregătite de mentorii Alin Dincă și Mihai Popescu și sunt susținute de Asociația ARRA PRO EDUCATIE IT (https://arrapeit.org/), o organizație nonguvernamentală care își propune să sprijine cercetarea, promovarea şi valorificarea educaţiei informale pentru copii și tineri.