De la deșeuri din plastic la piese LEGO

LEGO reciclare PET

Rebecca Katzman, care scrie pentru Time, ne informează că aproape jumătate din plasticul care este folosit la nivel global pentru producția de PET-uri (bidoane din plastic, butoaie din plastic și alte obiecte care servesc în principiu la depozitarea lichidelor) ajunge în gropile de gunoi.

Există totuși un foarte mare potențial pentru a putea transforma în viitor aceste deșeuri în seturi LEGO. Grupul LEGO a lansat promisiunea unei producții 100% sustenabile (doar materiale care contribuie la conservarea mediului înconjurător) care trebuie să se materializeze până în 2030.

În acest sens, din 2017 și până în prezent, au testat peste 250 de tipuri de materiale realizate din PET-uri reciclate, iar în iulie 2021 au bucurat întreaga lume cu anunțul realizării primului prototip de piesă LEGO 100% sustenabilă; iar aceasta are aceleași trăsături funcționale și estetice precum piesa clasică.

În urma acestei realizări de mare anvergură, gigantul danez în producția de „jucării” vrea să integreze piesele realizate din PET-uri în seturile LEGO în următorii doi ani.

Impactul poate fi de proporții, întrucât compania utilizează în jur de 100.000 de tone de plastic în fiecare an pentru a pune pe piață produsele din gama LEGO.