LEGO® și Arta

black LEGO art

Te-ai întrebat vreodată dacă LEGO dezvoltă sau implică și abilități artistice? Oricât de surprinzător ar părea, o astfel de activitate „inginerească” poate fi fructificată și în scop artistic. Exemplul viu este Ekow Nimako, un artist cu dublă origine (Ghana și Canada), care reușește să creeze artă prin îmbinarea pieselor LEGO exclusiv de culoare neagră. Critici artistici din întreaga lume sunt surprinși de rezultate și mai ales de ingeniozitatea acestui pasionat de LEGO în vârsta de 42 de ani (indiferent de vârstă, LEGO poate fi baza unei activități recreativ-creative cu rezultate pozitive vizibile). Miza a ceea ce face E.N. este să încerce a transcende limitele sinteticului sau, altfel spus, vrea să dea viață plasticului din care sunt confecționate piesele negre LEGO prin intermediul artei, valorificând astfel contrastul și punând în lumină puterea creatoare a ființei umane.

Morala pe care o putem extrage – LEGO poate fi valorificat artistic. Și acest aspect este amplificat atunci când LEGO se îmbină cu programarea și cu robotica. Viitorul artei, viitorul științei, progresul, inovația – toate acestea implică transgresarea vechilor bariere dintre domenii și îmbinarea domeniilor. Astfel că atunci când abordarea este integrativă, atunci când jocul și educația, arta și ingineria, efortul individual și lucrul în echipă se îmbină armonios, individul se dezvoltă în concordanță cu cerințele viitorului și cu nevoile prezentului.

Vino la ARRA CLUB și vezi ce poți construi cu piesele de LEGO. Sigur ai auzit deja de noi :), dacă nu, ne găsești și pe Facebook, Instagram si TiTok – #arraclub

Sursă imagini: https://edition.cnn.com/style/article/ekow-nimako-lego-artist-ghana-spc-intl/index.html

 Credit: Sam Engelking