LEGO® – STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă, Matematică

ARRA CLUB robotica LEGO Pitesti

Capacitatea noastră de adaptare la noile dezvoltări din domeniul științei se dovedește mai importantă decât niciodată, întrucât până și din perspectiva pieții muncii, oamenii care vor să țină pasul cu evoluția civilizației trebuie să fie pregătiți pentru necunoscut. Anumite studii arată că în viitorul apropiat, aproximativ 65% dintre noii angajați vor activa în domenii despre care nu am auzit până acum, noi domenii de activitate pe care majoritatea dintre noi nu le poate accesa momentan nici măcar prin intermediul imaginației. Tot aceste studii arată că anumite abilități, cum ar fi cele de gândire critică, cooperare, spirit de echipă, gândire analitică și mai ales abilitățile digitale vor fi fundamentale pentru a te insera în piața muncii din viitorul nu foarte îndepărtat.

Tehnologia evoluează extrem de repede. Acum 10 ani încă foloseam telefoane cu taste fizice, iar acum ne pregătim pentru dezvoltarea capacității anumitor telefoane mobile de a crea holograme. Fondatorul Facebook preconizează că va crea curând un spațiu imersiv virtual unde vom putea să ne întâlnim într-un cadru care să se asemene cu o a doua viață. Iată de ce adaptarea la mecanismele viitorului este fundamentală. Educația din școli se dovedește a fi insuficientă. Ea trebuie să fie completată cu o educație non-formală și informală care să includă elementele STEAM și care să cultive abilități pe care roboții și dispozitivele  viitorului nu le vor stăpâni excelent, cum ar fi comunicarea, gândirea critică și capacitățile artistice, dar și multe altele (vom vorbi în postările viitoare și despre Qualia).

La ARRA CLUB, copiii și tinerii beneficiază de o experiență totală din punct de vedere al pregătirii lor pentru viitorul creionat mai sus. Robotica și programarea se îmbină armonios în cadrul construirii de roboți din piese LEGO. Aici învățăm cu toții cum să comunicăm din ce în ce mai bine și cum să lucrăm cât mai eficient în echipe. Toate elementele STEAM sunt valorificate în cadrul unui proces formator care este văzut nu ca o obligație, ci ca modul perfect de a-ți petrece timpul liber.

Dacă nu ne-ai trecut deja pragul, vino la ARRA CLUB și fii pregătit pentru viitorul care ne așteaptă la următorul pas!

Cursuri de robotica LEGO® Education WeDo 2.0

LEGO WEDO 2.0 ARRA CLUB